Muutama kohta kaulastani on sellaista aluetta, että tiedän, etten saa niitä vastakarvaan näillä välineillä ja tällä tekniikalla. Saadakseen tasaisen alueen pitäisi ihoa venyttää niin paljon, että karvat eivät enää nouse kunnolla pystyyn (tai jotain, ei niitä kuitenkaan tunnu enää tuossa samalla tavalla). Toisaalta kaulaa "kasaan painamalla" niskan lihaksilla iho löystyy niin paljon, ettei karvoja sittenkään tunne kunnolla. Välillä pitää kuitenkin yrittää, joten ajelin toissailtana huomattavan kauan ns. viimeistelykierrosta (4. kierros aiemman tekstini mukaan) ja yritin yhdistellä näitä keinoja, jotta saisin sopivan kireän, mutta tasaisen pinnan tuohon.

Ajaessani en kuitenkaan huomannut, että jo vastakarvaan ajetut alemmat kaula-alueet lähtivät uudestaan vastaan tuossa samalla. Ajaminen töksähteli hieman, muttei kuitenkaan tuntunut pahalta. Terän liikuttaminen viiltosuunnassa ja "raaputtaminen" tuntuvat ärsyttävän kaulaa turhan paljon, joten yritin koukkuliikkeellä ottaa tuota jäljelle jäänyttä kaistaletta. En saanut hirveän sileäksi tuota yrityksistä huolimatta, mutta jo kertaalleen vastakarvaan ajettu alue alkoi kyllä viimeistään loppuhuuhtelussa tuntumaan ja näyttämäänkin melko pahalta. Sitä pisteli ja nipistelikin pari tuntia, mutta helpotti kuitenkin myöhemmin.

Kiinnitin melko paljon huomiota tuohon päätä liikuttavien lihaksien käyttöön, ja huomasin, että erityisesti huulen alapuolista aluetta otettaessa pidän kättä lähes täysin paikallani, ja pyörittelen vain päätä. Näin tuohon ei tarvitse erikseen tuottaa sivusuunnassa tasaista aluetta, joten tuon saa ristikarvaan melko kivasti, kun vaan suuta liikuttelemalla kiristää ihoa sopivasti.

Joka tapauksessa aamulla kaula punotti kohtalaisen kovasti, joten olin ihan varma, että nyt on tulossa kunnon annos sisäänkasvaneita karvoja. Hammasharjani on sen verran pehmeä, etten saa tuostakaan juuri hyötyä kuorintatarkoituksessa. Kylppärissä lojuu kuitenkin tuollainen minikoon kynsiharja (jota en varmaan koskaan ole käyttänyt oikeassa käyttötarkoituksessaan), joten päätin koittaa sitä. Olin joskus koittanut normaalilla kynsiharjalla, mutta se tuntui jotenkin turhan kovalta. Tuo tuntui kuitenkin vastaavan huomattavan paljon paremmin tarkoitusta, joten raaputtelin sillä hieman päällimmäistä ihokerrosta pois pahimmista kohdista. Tokihan tuo lisää hieman punoitusta omalta osaltaan, mutta paiskoin kosteusvoidetta lähes hullun tahdilla, mikä auttoikin mukavasti.

Eilen illalla ja tänään aamulla toistin nuo hätätoimenpiteet, eikä tänään kaula olekaan enää punoittanut. Yhden sisäänkasvaneen karvan sain näköjään aikaan, mutta sekin korjaantui helposti neulan avulla. Pitääpä kuitenkin jatkossa yrittää noudattaa omia neuvojani hieman paremmin, eli jos tuntuu menevän turhan kovaksi askarteluksi, kannattaa homma jättää siihen.

Aiemmin tapanani oli lyhennellä pidemmäksi päässyttä partaa trimmerillä, jottei tuolla 0-kierroksella tarvinut kuluttaa turhaan höylää. Huomasin kuitenkin jossain vaiheessa, että saan pidemmänkin parran otettua yhdistelemällä kierrokset 0 ja 1. Otan vain myötäkarvaan, mutta melko epätarkasti - minuutti tai hieman alle menee tuossa ensimmäisessä kierroksessa nykyään. Toisen kierroksen otan ihan normaalisti ristikarvaan, mikä luonnistuu nykyään parissa-kolmessa minuutissa. Toisin sanoen lähes näkymättömän lyhyeksi saan parran alku- ja lopputöineen pidemmästäkin alkutilanteesta helposti alle 10 minuutissa - 5 voisi mennä, jos vaahdottaa suoraan kasvoille.

En kuitenkaan edes muista, milloin en olisi viimeksi ottanut vastakarvaan vähintään pulisonkia, poskia, leukaa sekä ylempää kaulaa. Olen kuitenkin huomannut, että ihoni ärtyy enemmän, jos yritän perusohjeiden mukaan ensin rauhallisin vedoin vastakarvaan. Niinpä olenkin ottanut tavaksi tavallaan jättää kolmannen kierroksen väliin, ja siirtyä suoraan viimeistelykierrokselle. Välillä saatan kuitenkin käyttää aikaa "normaaliin' vastakarva-ajeluun, mikäli ristikarvaan ajon jälkeen sänki tuntuu poikkeuksellisen pitkältä. Yleensä viimeistelykierroksen kikat toimivat kuitenkin hyvin jo tässä, joten en näe isompaa syytä ottaa turhaan useampaa kertaa vastakarvaan.

Ei tällä kerralla kummempia. Pointti oli lähinnä se, että älkää tehkö kuten teen. Tehkää, kuten sanon.