Olen 1985 syntynyt karvainen pojankloppi, joka kärsi yli 10 vuotta vääristä valinnoista, huonosta parranajotekniikasta ja niiden tuloksena syntyneestä onnettomasta parranajotuloksesta ja ärtyneestä ihosta. Tällä hetkellä parranajovälineenäni on hieman vanhempaa "tyyliä" edustava härveli nimeltä Merkur Heavy Duty Slant Bar (vaihtoehtoinen nimi Merkur 37C).

Pari päivää sitten keskustellessani kaverini kanssa jälleen kerran parranajovälineistä kävin miettimään, että mistähän tämä kaikki oikeastaan alkoi. Löysin muutaman sivuston, joista muistin muutama vuosi sitten lähteneeni liikkeelle kohti mielekkäämpää ajokokemusta. Huomasin samalla, että perinteisistä ajomenetelmistä on tarkemmin olemattoman vähän tekstiä suomeksi. Vaikken pidä itseäni mitenkään erityisen kokeneena tai tietävänä asian suhteen, päätin kuitenkin jakaa hieman kokemuksia ja tietoa niille, jotka tietävät itseänikin vähemmin.

En ole syvällisemmin miettinyt blogin lopullista tarkoitusta tai sitä, miten paljon ja miten usein tulen tänne tekstiä tuottamaan. Ensimietteissä on kuitenkin ajatus, että tämän blogin avulla nuorten miesten olisi entistä helpompi lähestyä parranajoa niin, ettei heidän tarvitsisi kärsiä huonoista välineistä, huonosta tekniikasta, eikä varsinkaan niistä aiheutuvasta häpeällisen kovasti punoittavasta kaulasta tai kirvelevästä tai muuten vaan epämiellyttävän tuntuisesta ihosta.

Jos joku nyt sattuu eksymään tänne ennen ensimmäistä varsinaista kirjoitusta, valitse seuraavista mieleinen vaihtoehto:

1. Jos kärsit huonosta ajotuloksesta (ajoit sitten millä hyvänsä), laita blogi muistiin, ja jää odottamaan tulevia kirjoituksia.
2. Jos olet tyytyväinen ajotulokseesi, mutta käytät sähköistä parranajokonetta tai moniteräistä markettihöylää, laita blogi muistiin, ja jää odottamaan tulevia kirjoituksia.
3. Jos epäilet jo tässä vaiheessa tietäväsi minua enemmän parran oikeaoppisesta lyhentämisestä ja ajat ehkä partasi veitsellä, laita blogi muistiin, ja hauku tulevat kirjoitukseni kirosanoja sisältävillä kommenteilla.